Infobrev

  • 9 sep 2024

Infobrev

Babysim, minisim,Simskola

V.37 startar babysim, minisim och simskola. 

Under HT kommer vi att bedriva babysim, minisim och simskola i Rödeby simhallen.

Just nu har vi inte möjlighet att genomföra Privat simundervisningen men vi har planer att köra i oktober när simhallen i stan öppnar.

Just nu bedriver vi ingen vuxensimskolan då prioritering är barn.  

Vi återkommer med mer information när vi vet vilken datum simhallen öppnar.



Simsport

Juni

På Sveriges nationaldag, 6 juni, blev Axel Gladher tilldelad Karlskrona kommuns idrottspris, för hans nationella och internationella framgångar under 2023. Grattis Axel!

Sommarens första månad avslutades med LH-Games som blev sista tävlingen för säsongen för många av våra simmare. Tävlingen bjöd på allt vad svensk sommar innebär, regn, sol, storm men framförallt glada miner. En härlig tävling med många pers och härliga minnen.

 

Juli

Tävlingssäsongen fortsatte i juli för våra mästerskapssimmare. Först ut var SM/JSM i Linköping. Med en trupp på 8 simmare, några debutanter och några mer rutinerade, blev det en härlig vecka med personliga rekord, finaler och några riktigt starka simningar.

Säsongen rullade vidare ut i Europa och till Vilnius, Litauen, där Axel Gladher ännu en gång fick representera Svenska Landslaget i internationella sammanhang. 

Sist ut hade vi Sum-Sum i Sundsvall. Även här hade vi debutanter på plats för sitt första mästerskap. En vecka som bjöd på flera personliga rekord och grymma lopp. En highlight från veckan var Nora som lyckades putsa sitt personbästa med en halvsekund och ta sig till final på 100 br, i finalen sänkte hon rekordet med ytterligare 3 tiondelar och slutade på en stark 5:e plats.


Augusti/September

Den nya terminen är nu i full gång för tekniksim och tävlingssim. Vi ser fram emot en härlig höst och vinter med mycket simning!

Tävlingssäsongen startade som alltid upp igen med PTC i Lund. En rolig tävling med blandade, men förvånansvärt bra, resultat såhär tidigt i säsongen. KSS lyckades i år dessutom säkra förstaplatsen i poängtävlingen. Riktigt bra jobbat till alla simmare!

Nu blickar vi fram på nästa tävling som är Maxkompetens Cup i Karlshamn. Där vi hoppas bli en stor trupp simmare.



Samarbete - Athletico

Vi kan nu med glädje presentera vårt samarbete med Athletico. Ett företag som erbjuder allt från rehab och inflammationsdämpande behandlingar till individuellt anpassad träning för alla. 

Joakim har sedan några år tillbaka haft gruppträning med våra tävlingssimmare och har hjälpt dem fram i deras utveckling som idrottare.

Vi har varit mycket nöjda med detta samarbete och därför var det en självklarhet för oss, när Joakim startade upp sitt eget företag, att vi skulle fortsätta detta samarbete. 

Alla KSS medlemmar kommer att ha 10% på alla Athleticos tjänster. För att boka tjänsten behöver du bara scanna QR-koden länkad i infobrevet du kommer få i din mejl, samt skriva KSS i bokningen.